IJhorster krijgt werkstraf en moet `criminele winst` afstaan

Foto: Pixabay - kundenservice

Zevenduizend euro moet een 46-jarige man uit IJhorst afstaan. Daarnaast kreeg hij een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand opgelegd. Dat bepaalde de politierechter in Zwolle maandag, omdat de man onder meer een hennepkwekerij runde in IJhorst en stroom illegaal aftapte.

Na een anonieme melding in maart van het vorig jaar deed de politie warmtemetingen in de Sparrenlaan. Haar vermoeden werd bevestigd toen zij de toenmalige woning van de man binnentrad. Op zolder hield de man een plantage met 222 hennepplanten.

Ook bleek de elektriciteitsmeter gemanipuleerd en vond de politie twee nepwapens in een kast onder de trap. ,,Die waren aangeschaft voor mijn dochter, maar die lagen nog bij mij in de kast’’, stelde de man over de balletjespistolen.

De man liet in de rechtbank weten dat hij in financiële sores kwam omdat zijn ex-vrouw een nieuw gebit had gekregen, maar dit niet vergoed werd door het ziekenfonds. Hij wilde in één klap van de rekening af zijn om niet langer aan zijn ex vast te zitten en besloot een hennepkwekerij aan te leggen op zolder.

Volgens hem had hij een keer geoogst en had hij daarmee 7.000 euro verdiend. De officier van justitie vroeg de politierechter hem dat bedrag te ontnemen. De politierechter volgde hem en legde ook de straf conform de eis op.

Lees ook:

Dossier: