Willemien van de Ridder nieuwe veldwerker Stéphanos

Vrouwen in het ontwikkelingsproject in dorp planten uien
Foto: Stichting Stéphanos

Willemien van de Ridder is door het bestuur van de Stichting Stéphanos benoemd tot veldwerker voor een project in Centraal Malawi.

Willemien van de Ridder (42) is op dit moment werkzaam als Grafisch Vormgever bij het Reformatorisch Dagblad en heeft eerder al ervaring opgedaan bij een project in Ethiopië. Ze is lid van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te De Beek-Uddel.

Tevens heeft het bestuur van Stéphanos twee nieuwe bestuursleden kunnen benoemen. Het gaat om Klaas de Wit uit Bodegraven en Jan Roodhorst uit Sliedrecht, beiden lid van de Gereformeerde Gemeenten in hun woonplaats.

De benoeming betekent betekent een uitbreiding van de werkzaamheden in Centraal Malawi. Van de Ridder hoopt nog dit jaar het traject van voorbereidingen in te gaan. Ze zal ondersteund worden door Stéphanos en door een thuisfrontcommissie.

Stéphanos is in de regio van Nkhoma actief op het gebied van Evangelisatie en hulpverlening aan wezen door middel van het geven van Bijbelstudies, trainingen aan studenten en het starten van voedingsprogramma’s.

Met de komst van Van de Ridder kan dit project verder uitgebreid worden. Naast dit project heeft Stéphanos –sinds 1989- ook een groot project in het zuiden van Malawi. Hier worden meer dan 3000 (wees)kinderen en hun omgeving geholpen.

Diaconale hulp en (Bijbel)onderwijs aan de meest kwetsbaren. Malawi is één van de armste landen ter wereld. Op dit moment is er in het land een stille ramp gaande; honger, vanwege droogte en misoogsten. Naast Malawi werkt de stichting ook in Zambia.

In Staphorst is al meer dan 15 jaar een werkgroep voor de Stichting Stéphanos actief, deze bestaat momenteel uit 11 personen. De kwartaalbladen worden in Staphorst en omstreken door vrijwilligers bij meer dan 800 donateurs bezorgd.

Vrouwen in het ontwikkelingsproject in dorp planten uien Stichting Stéphanos

Lees ook: