Sporthal vol voor jarige muziekvereniging Prinses Margriet

Foto: CMV Prinses Margriet / Klaas Krale

Op zaterdagavond 24 februari 2024 kon Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet eindelijk haar 75 (+ 1) jarig jubileum vieren, met een jubileumconcert in de Sporthal te Staphorst. Dit concert stond gepland voor 2023, maar is toen door verschillende omstandigheden uitgesteld. De vereniging is blij dat het jubileum nu alsnog gevierd kon worden, met bijna 500 bezoekers.

Het was een afwisselende avond, waarop orkest en slagwerkgroep apart van zich lieten horen, maar na de pauze speelden de twee onderdelen alles gezamenlijk. Allerlei muziekstukken uit de afgelopen 75 jaar kwamen voorbij, waaronder Song of Praise (een bewerking op Psalm 150), Let it Go uit de film Frozen en Ladada van zanger Claude. In juni 2023 hield de vereniging een reünie voor leden en oud-leden en naar aanleiding van deze reünie waren er tijdens het concert enkele oud-leden die een paar nummers meespeelden.

Ook de jeugdslagwerkgroep en het jeugdorkest lieten deze avond lieten van zich horen. Voor veel van deze jonge muzikanten het eerste optreden met de vereniging. De jeugdslagwerkgroep en het jeugdorkest traden ieder apart op, maar ook gezamenlijk met het nummer ‘Want muziek is cool’, “want samen muziek maken is toch het allerleukste wat er is?!”.

De jubilerende vereniging werd verrast door de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) met een verzilverde medaille, oorkonde en een cadeaubon voor aanschaf van een muziekstuk, die door de voorzitter van de OBM, Jack Stolp, werden uitgereikt. Tijdens de afsluiting van de avond zaten er bijna 70 muzikanten op het podium, die gezamenlijk het nummer Multicolor ten gehore brachten.

De vereniging kijkt terug op een geslaagd jubileumconcert en kijkt alvast vooruit naar het Zomeravondconcert, dat gepland staat op zaterdag 29 juni 2024 in het Dorpspark te Rouveen.

Lees ook: Muziekkorps Margriet speelt voor bejaarden Berghorst (foto’s/video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen