Julia van Olst wint lokale finale van voorleeswedstrijd

Foto: Bibliotheek Kop van Overijssel, Staphorst en Zwartewaterland

Op maandag 5 februari 2024 heeft Julia van Olst van basisschool De Triangel uit Rouveen de lokale voorleeswedstrijd gewonnen. Binnenkort vertegenwoordigt zij de gemeente Staphorst in de regionale finale. En wellicht wordt zij De Nationale Voorleeskampioen 2024.

Tijdens de lokale voorleeswedstrijd werden de vier kandidaten om beurt door de presentatoren Lisanne Schrijver en Annemerije Brandsma naar voren gehaald. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Julia las een fragment voor uit het boek ‘De keukenprins van Mocano – De grote ontsnapping’ van Mathilda Masters. Deze voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd vond plaats in de jeugdbibliotheek in Rouveen.

Terwijl de deelnemers een speurtocht konden doen in de Bibliotheek, trok de jury zich terug. Zij beoordeelde de voorlezer op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en het contact met het publiek. Juryvoorzitter Baukje de Jong liet weten dat de jury het knap vond hoe Julia de luisteraars meenam in haar verhaal. Julia is één van de elf deelnemers die op woensdag 28 februari 2024 meedoen aan de regionale finale in de Bibliotheek Kampen.

Lees ook: Tara de Weert wint Staphorster voorleeswedstrijd 2022

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen