Rijcenter Gons nieuwe naam brede transportopleider

Foto: Rijcenter Gons

Piet Gons Rijopleidingen begint 2024 met een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling. Ondernemers en chauffeurs kunnen voor rij- en transportopleidingen vanaf 1 januari 2024 terecht bij Rijcenter Gons. “Deze naam laat beter zien dat we tegenwoordig een heel breed pakket aan opleidingen verzorgen”, zegt directeur Erik Hattem van het bedrijf uit Rogat (Meppel) dat actief is in een groot deel van Drenthe en Overijssel.

Bijna drie jaar geleden zette hij samen met compagnon Bert Jansen de onderneming van oprichter Piet Gons voort. In die jaren verbreedde het pakket aan opleidingen steeds verder. “Toen we het bedrijf overnamen waren we vooral bekend vanwege de chauffeursopleidingen. Ondertussen ontzorgen we bedrijven volledig met rijopleidingen, bij- en na scholingen rondom Code 95, in-company opleidingen en personeelsvraagstukken. En daar past wat ons betreft de nieuwe naam beter bij”, legt Hattem uit.

Rijcenter Gons is uitgegroeid tot een belangrijke partner voor ondernemers in de transportsector. Zij nemen ondernemers veel rompslomp uit handen. Zo houden ze bij wanneer de chauffeurs toe zijn aan een Code95-bijscholing en vervolgens zorgen ze voor een op maat gesneden cursus. Ook adviseren ze bedrijven over beschikbare subsidies voor werknemers die zich willen laten omscholen. Op die manier blijven de kosten voor een opleiding zo laag mogelijk. Rijcenter Gons verzorgt ook bijscholingen voor de Veiligheidsregio’s.

Verder startte Rijcenter Gons het succesvolle initiatief Rijbaan.nl. Dat leidt nieuwe chauffeurs op die daarna gegarandeerd aan de slag kunnen bij een gerenommeerd transportbedrijf. Of ze nou kiezen voor binnenlands vervoer of buitenlandse routes. Via Rijbaan.nl zijn ondertussen meer dan dertig chauffeurs in opleiding of gedetacheerd in de transportsector. Bij Rijcenter Gons zelf werken zestien medewerkers, waarvan het grootste deel als instructeur voor rijlessen, theorie- en/of veiligheidscursussen.

De docenten van Rijcenter Gons verzorgen ook heftruckopleidingen in het eigen magazijn in Rogat. Verder zijn ze bekwaam in bijvoorbeeld kraanopleidingen en cursussen voor bestuurders van campers en bedrijfsbussen die zwaarder wegen dan 3500 kilo. “Ook kloppen chauffeurs uit Duitsland, België en Scandinavië steeds vaker bij ons aan voor LZV-certificaten. Die hebben bestuurders van ‘lange zware voertuigen’ nodig om in Nederland te mogen rijden”, vertelt Hattem.

Rijcenter Gons groeide de afgelopen drie jaar sterk door het uitgebreide aanbod aan cursussen en opleidingen. Hattem voorziet voor komend jaar een ‘stabiele groei’. “Wij verwachten dat nog meer ondernemers en chauffeurs bij ons aan kloppen. Ook blijven we zoeken naar uitbreiding van onze cursussen en opleidingen. Maar we doen alles stap voor stap. Kwaliteit en aandacht voor onze opdrachtgevers en cursussen staat bij ons altijd voorop.”

Lees ook: Roadshow Piet Gons met gratis proefrit in vrachtwagen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen