Klootschietvereniging `t Hooge geeft AED aan de AMBC

Jan Jansen (rechts), voorzitter K. C. 't Hooge draagt de AED officieel over aan Bé Veen (links), voorzitter AMBC.
Jan Jansen (rechts), voorzitter K. C. 't Hooge draagt de AED officieel over aan Bé Veen (links), voorzitter AMBC.
Foto: AMBC

Het bestuur van de klootschietclub heeft begin 2023 een spijtig besluit moeten nemen, namelijk dat men zichzelf ging opheffen. Het ledental liep de laatste jaren alleen maar terug en er bleef simpelweg geen andere optie over dan opheffing van de vereniging. In overleg tussen de AMBC en de klootschietvereniging is besloten dat men, in het geval men toch nog eens een rondje wil klootschieten, men vanaf nu gebruik kan maken van de kantine van de AMBC.

Omdat er nog een leuk bedrag in de clubkas zat hebben de leden besproken wat men wilde doen met dit geld. Al gauw was men het erover eens dat dit aan een goed doel geschonken zou worden. Uiteindelijk kwam men tot het prachtige initiatief dat men een AED ging kopen en dat deze aan het hek van de crossbaan op ’t Wiede gat gemonteerd zou worden zodat deze bij noodgevallen gebruikt kan worden door de motorclub AMBC maar ook door de directe buren in de omgeving. De AED is in beheer gegeven bij stichting AED gemeente Staphorst, die het onderhoud en ook de koppeling met het landelijke alarmeringsnetwerk HartslagNu regelt.

Al tientallen jaren staat er een groen clubgebouw op het wiede gat naast het clubhuis van motorclub AMBC waarin klootschietvereniging K. C. ’t Hooge is gehuisvest. Vele jaren waren de twee Staphorster verenigingen buren op hetzelfde terrein en dit verliep altijd zonder problemen. Vele jaren liepen de klootschieters elke zaterdag het rondje Spoordijk – Leidijk en de leden werden bekenden van de omwonenden. Men vond het dus een mooi gebaar om, als dank voor de vele jaren gastvrijheid een apparaat te schenken, wat hopelijk nooit gebruikt hoeft te worden, maar waar in geval van nood de directe buren gebruik van kunnen maken.

Lees ook: Dulasta stelt AED beschikbaar voor algemeen gebruik

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen