Vrijwilligers plegen onderhoud aan MTB route in staatsbos

Op zaterdagmorgen kon de WielerToerfietsClub Staphorst-Rouveen (WTC) ruim 75 vrijwilligers welkom heten die een bijdrage wilden leveren. Het project van drie weken waar op zaterdagmorgens onderhoud werd gepleegd aan de MTB route in het Staphorster bos, werd afgelopen zaterdagmorgen afgesloten met de zogenoemde ‘Grote Onderhoudsdag Winterklaar maken van de route’ (zie bovenstaande fotoserie).

Bij de voorbereiding was een ieder ingedeeld in een groep en toebedeeld aan een bepaald segment van de route. De teams stonden onder leiding van een teamleider, welke voor aanvang instructies ontving van de Onderhoudscommissie. Het werk bestond uit watergaten opschonen, remgaten dichten, kombochten bijwerken, maar ook de onlangs aangelegde track met pumptrack werd verfijnd en bijgewerkt, er werd een heuse wigwam gebouwd langs de track.

De Wigwam en de Kuil op de track de Til werden van nieuwe matten voorzien. Leuke bezigheden op een droge zaterdagmorgen. Met twee trekkers werd doorlopend zand aangevoerd van de WTC zandopslag bij de Zwarte Dennen. Een cateringteam kwam rond tien uur langs op de verschillende tracks met koek en zopie, koek gebakken door familie Tiemens, bananen van Chiquita (Benny Miggels) en koffie aangeboden door de AMBC.

Aan het eind van de morgen verzamelde iedereen zich weer bij de kiosk de Zwarte Dennen waar met een gezamenlijke lunch werd afgesloten. De onderhoudscommissie van de WTC Staphorst Rouveen bedankte tot slot een ieder die een bijdrage in wat voor vorm dan ook, materiaal, materieel en arbeid heeft geleverd en is trots op deze vrijwilligers. Er is heel veel werk verzet en ook in de komende weken zullen een aantal nog actief blijven, medio november staat er een bladblaassessie op de agenda.

Drie zaterdagen met meer dan 100 vrijwilligers actief in het bos, daar wordt door diverse clubs in den lande met verbazing naar gekeken. Ze krijgen dan ook regelmatig de vraag; “hoe doen jullie dat?”. “In onze dorpen is gemeenschapszin nog een gemeengoed, we fietsen met z’n allen op de route en voelen ons dan ook een beetje eigenaar van de route en voelen ons verantwoordelijk voor het onderhoud. Daarnaast is het ook erg leuk om met gelijkgestemde MTB-ers een ochtend actief te zijn en alle nieuwtjes op het gebied van mooie fietsen uit te wisselen”.

Lees ook: Tweede fietstocht `Rondom Staphorst` van wielertourclub

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen