Uitslaande brand in woning aan Gemeenteweg Staphorst

Foto: Uit videobeeld

Momenteel woedt er een brand in een woning aan de Gemeenteweg tegenover de Luchiesweg. Om 12:22 uur kwam de eerste melding en werd vrijwel meteen opgehaald naar middelbrand en om 12:29 uur naar grote brand en tussen 12:41 en 13:03 uur naar GRIP1. Brandweerkorpsen uit vele omliggende plaatsen zijn opgeroepen. Het dak bestaat deels uit (wellicht asbesthoudenden) golfplaten.

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert omwonenden die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk ventilatie uit te zetten. Lees hier meer informatie over ‘Blijf uit de rook’.

Om 13:30 uur is het sein brand meester gegeven. Het voorste (woon)gedeelte lijkt grotendeels gespaard gebleven. In de woning woont een echtpaar van beiden ruim tachtig jaar, zij hebben het pand tijdig kunnen verlaten en zijn niet gewond geraakt.

De Gemeenteweg is afgesloten tussen het Egbertvosland en de Reggersweg. Dit zal in ieder geval zo blijven tot na de avondspits. Dit heeft te maken met het opruimen van het mogelijk asbesthoudend materiaal. Het verkeer richting IJhorst kan via Oosterparallelweg.

Lees ook: Grote Brand in woonboerderij van bovenaf in beeld (video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen