Balkenende blij met bedrag voor banken via burgemeester

Foto: Geert Kleis Fotografie

Het heeft even geduurd maar vrijdag 14 juli 2023 was het eindelijk zover. Om 10 uur die dag kreeg één van de deelnemers, Laura Balkenende de cheque uit handen van erevoorzitter burgemeester Ten Kate en was daar, samen met haar collega’s vanzelfsprekend erg blij mee.

De bestuursdelegatie van Landmans Welvaart werd zeer enthousiast rondgeleid door de deelnemers en de projectleider, Dick den Besten en de burgemeester werd om 11 uur er fijntjes op gewezen dat het al 11 uur was en dat hij dus nodig naar zijn volgende afspraak moest.

Samenzóo had overigens geen last van het lange wachten. Zij hadden het geld al uitgegeven aan vijf degelijke banken. De vereniging heeft tijdens de beurs ter ere van haar 100 jarig bestaan een boeldag gehouden. De opbrengst daarvan, 3300 euro was voor Samenzóo.

Twee groepen van negen deelnemers met een beperking, verzorgen onder begeleiding een dierentuin. Een dierentuin omdat het begrip “kinderboerderij” geen recht meer doet. Samenzóo is gevestigd op het voormalige hertenkampje van de gemeente Staphorst.

Dieren die er (gratis) te zien zijn: Cavia’s, konijnen, vele rassen kippen, ezels, pony’s, geiten, nandoes, runderen, vogels, vogelspin, en nog veel meer. In het weekend worden de dieren trouwens verzorgd door mensen uit de buurt hetgeen blijk geeft van grote betrokkenheid.

Lees ook: Veiling en prijsuitreiking kleurplaten Landmans Welvaart (foto’s/video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen