Goede opbrengst verkoopacties en benoeming Stéphanos

Foto: Stichting Stéphanos

In de afgelopen maanden heeft de werkgroep Stéphanos Staphorst twee acties mogen organiseren. Weer een verkoopdag en een verkoopactie via de vijf Scholen met de Bijbel. Stichting Stéphanos heeft per februari 2023 de Canadese Leanna Veldhuizen benoemd als veldwerker voor Malawi.

Kinderen konden een kleurplaat of puzzel inleveren tijdens de verkoopdag. De winnaars zijn van de Koning Willem Alexanderschool; Remon Mussche, Ilse de Witte, Julia Bijker, Willem de Zwijgerschool; Job Spiker, Emmely Hulst, Elvera Braamskamp, Prins Mauritsschool; Anne Roos Dons, Daniël Compagner, Marthijn Slingerland, H. Doorneveldschool; Esther Brand, Niklas Tuin, Daniël Slager en bij de Maarten Luther school; Marlon van Oosten, Jessica Cazant en Jasper van Leusen.

De verkoopdag van Stéphanos mocht in november voor het eerst sinds 2019 plaatsvinden. De vroegere locatie van Talens Houthandel aan de Kanlaan in Punthorst is door de nieuwe eigenaar hiervoor beschikbaar gesteld. Ook veel andere plaatselijke ondernemers en vrijwilligers hebben het mogelijk gemaakt een divers aanbod te verkopen. Dit heeft het mooie bedrag van 24.450 euro opgebracht. Na de Heere zegt de werkgroep hartelijk dank aan iedereen die hierin een steentje heeft bijgedragen.

De actie met behulp van de schoolkinderen van de vijf reformatorische basisscholen betrof een verkoop van amaryllisbollen, kaarten en snoeprollen. Deze actie heeft 2450 euro opgebracht. De kinderen kregen een presentje bij het inleveren van de geplaatste bestellingen die ze zelf verkocht hebben bij buren, familie en kennissen. De werkgroep is de kinderen en hun ouders dankbaar voor de inzet.

Stichting Stéphanos heeft de Canadese Leanna Veldhuizen (28) benoemd voor het kind sponsorprogramma in Zuid-Malawi. Daarnaast hoopt ze bij te dragen aan de kwaliteit van het Engelstalig onderwijs dat Stéphanos op de primary school geeft. Omdat Engels de tweede taal is in Malawi, zal zij in haar moedertaal een
grote toegevoegde waarde hebben voor het Engels onderwijs aan de kinderen. Leanna behoort tot de Netherlands Reformed Congregation (NRC) te Norwich (Ontario, Canada).

Leanna Veldhuizen is meerdere malen in het buitenland geweest voor vrijwilligerswerk, waaronder vier keer bij Stéphanos Malawi waar ze hielp bij het kind sponsorprogramma en Engels onderwijs. Op dit moment bereid zij zich voor op haar vertrek middels taal- en cultuurstudie. Zij studeerde eerder al Kind- en Jeugdzorg. Ze hoopt samen met haar achterban en het lokale team, kennis en kunde in te mogen zetten tot nut van de medemens in Malawi, één van de armste landen ter wereld.

Stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs en werkt zo aan de toekomst van kinderen in Malawi en Zambia en hun families. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie. Mensen in aanraking brengen met Gods Woord en om mensen in nood psychische, materiële en geestelijke ondersteuning te bieden.

Lees ook: Sanne Wittingen voor Stéphanos uitgezonden naar Zambia

Cookieinstellingen