Christelijk Mannenkoor Staphorst zoekt nieuwe zangers

Foto: Jaco Hoeve Fotografie

Op donderdag 8 september 2022 heeft het mannenkoor een open avond. Iedere man is van harte welkom. De jong volwassene – of die het bíjna is – is bijzonder welkom. Het koor repeteert iedere donderdagavond van acht tot tien uur, onder leiding van Johan Bredewout, in De Levensbron aan de Esdoornlaan in Rouveen.

Tijdens en na de coronapandemie hebben enkele leden hun lidmaatschap moeten opzeggen. Nieuwe aanwas is daarom zeer welkom. “Mannen die zich ‘onder ons’ thuis zullen voelen, zijn er zeker,” weet voorzitter Bart Hoeve. “Onze concerten worden altijd bijzonder goed bezocht. En vanaf de zangtribune zie ik ze zitten;  mannen die – als ik me niet vergis – er naar hunkeren om ook (eens) tussen de koorleden te staan en naar hartenlust mede hun stem te verheffen. Maar ze moeten blijkbaar nog een  welmenend duwtje krijgen om het lage drempeltje van aarzeling over te stappen”.

“Er zijn veel redenen te noemen om zich aan te sluiten bij ons mannenkoor. Handenvol. Ja, werkelijk, handenvol. Maar je zult daarvoor als man gewoon eens een repetitieavond moeten meemaken. Om dan de onderlinge sfeer en de motivatie te proeven en de gedreven bezieling van de dirigent te ervaren door – zonder verplichting – eens mee te zingen tijdens een koorrepetitie…  Dan springt de vonk over. Zeker en vast. Laat je als man eens verrassen!”. Met deze opwekkende woorden roept voorzitter Bart Hoeve zanglustige mannen op om zich te voegen bij het ruim 90 leden tellende Christelijk Mannenkoor Staphorst.

“Zet je mogelijke tegenwerpingen resoluut aan de kant. Verzamel je moed. Neem eventueel contact op met je broer, die ook nog wat aarzelingen heeft. Of met je neef, een kennis, een buurman… En kom samen een keer vrijblijvend luisteren. Of kom gewoon alleen. Ontdek zó de grote waarde van een wekelijkse rustpauze op de donderdagavond. Proef de gezellige, vriendschappelijke sfeer. Geniet van de waardevolle ontmoetingen. En ervaar nóg meer de zin van het zingen: de eer en de naam van God verheffen in ons lied. Of om onze zorgen en ons verdriet in woord en muziek op de heffen tot de Heere. Om zo in het zingen opgetild te worden boven de zorgen, de moeiten en de beslommeringen van alledag. Wat een voldoening kan dát geven.”.

Lees ook: Vijf jubilarissen bij Christelijk Mannenkoor Staphorst

Cookieinstellingen