Gehandicaptenrit AMBC na drie jaar zonnig van start

Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Na twee keer geen gehandicaptenrit was het zaterdagmorgen 11 juni 2022 na drie jaar weer zover. Motorclub AMBC uit Staphorst hield misschien wel het dankbaarste evenement uit hun overvolle jaarkalender. Achter de helmen en schermen glunderende gezichten.

Voor de 25e keer de Stien Eelsingh rit. Dit jubileumjaar met 38 deelnemers. Burgemeester Jan ten Kate  en wethouder Lucas Mulder waren ook bij de start. De burgemeester ging ook met de begeleidersbus mee. De tocht ging via IJhorst en Groot-Oever door het Reestdal, bij Bloemberg de grens met Drenthe over richting Fort (Veeningen) en dan verder naar Rheeze bij Hardenberg. Daar stond de kinderen een mooie verrassing te wachten. Tegen het einde van de middag gaat het weer terug door het Vechtdal via Ommen en Dalfsen naar Staphorst.

De rit met vele zijspanrijders en enkele trikes en oldtimer automobielen wordt éénmaal per jaar verreden met als doel enkele tientallen minder-valide kinderen een leuk dagje uit te bezorgen. De kinderen mogen de hele dag meerijden in het voertuig en de ouders of begeleiders genieten ook mee. Zij worden vervoerd middels een touringcar. Er wordt een mooie route afgelegd met onderweg een pauzestop waar de AMBC catering de inwendige mens zal verzorgen. De rit kan georganiseerd worden dankzij de hulp van vele sponsoren en vrijwilligers.

Lees ook: Stien Eelsinghrit 2019 voor mindervaliden start regenachtig (foto’s/video)

https://twitter.com/Lucas_Mulder/status/1535637466052448258

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen