Gehandicaptenrit AMBC na drie jaar zonnig van start

jun 11 2022, 15:00 Lokaal
dscn6909
Na twee keer geen gehandicaptenrit was het zaterdagmorgen 11 juni 2022 na drie jaar weer zover. Motorclub AMBC uit Staphorst hield misschien wel het dankbaarste evenement uit hun overvolle jaarkalender. Achter de helmen en schermen glunderende gezichten.
Voor de 25e keer de Stien Eelsingh rit. Dit jubileumjaar met 38 deelnemers. Burgemeester Jan ten Kate en wethouder Lucas Mulder waren ook bij de start. De burgemeester ging ook met de begeleidersbus mee. De tocht ging via IJhorst en Groot-Oever door het Reestdal, bij Bloemberg de grens met Drenthe over richting Fort (Veeningen) en dan verder naar Rheeze bij Hardenberg. Daar stond de kinderen een mooie verrassing te wachten. Tegen het einde van de middag gaat het weer terug door het Vechtdal via Ommen en Dalfsen naar Staphorst.
De rit met vele zijspanrijders en enkele trikes en oldtimer automobielen wordt éénmaal per jaar verreden met als doel enkele tientallen minder-valide kinderen een leuk dagje uit te bezorgen. De kinderen mogen de hele dag meerijden in het voertuig en de ouders of begeleiders genieten ook mee. Zij worden vervoerd middels een touringcar. Er wordt een mooie route afgelegd met onderweg een pauzestop waar de AMBC catering de inwendige mens zal verzorgen. De rit kan georganiseerd worden dankzij de hulp van vele sponsoren en vrijwilligers.

Zoals iedere keer is de animo groot bij aanvang van de Stien Eelsinghrit georganiseerd door de AMBC. Eindelijk na twee jaar niet gereden te hebben wegens Corona heeft de organisatie weer de draad opgepakt. Een hele klus en een knap staaltje werk van de commissie.

Image
Image
Image
Image
1
Reply

Even rusten en voor de inwendige mens zorgen. En de verrassing? Even in een echte tiktak de buurt verkennen. De organisatie is erin geslaagd voor de deelnemers iets bijzonders te organiseren en dat het gewaardeerd wordt leidt geen twijfel.

Image
Image
Image
Image
2
Reply

En dan, na het ritje met de tuktuk, allemaal weer de motorkleding aan en de helm op. Het duurt even voordat iedereen weer in het zijspan of de open auto heeft plaats genomen, maar zodra dat een feit is vertrekt de stoet weer voor het afleggen van de laatste etappe.

0
Reply

Einde van de Stien Eelsinghrit. Een geslaagde rit gezien de vele blije gezichten en de verhalen die loskomen. De commissie die deze fantastische rit heeft georganiseerd kan terug kijken op een geslaagd evenement. Alles goed, ook de catering niet te vergeten. Het was weer top AMBC

Image
Image
3
Reply