Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel Staphorst

Foto: Delta Fiber Netwerk

Op woensdag 18 mei 2022 zette wethouder Lucas Mulder aan de burgemeester Van der Walstraat de eerste schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Staphorst, samen met Eddy Veenstra (directeur Rendo), Bert Vos (directeur Rendo Fiber), Piet Grootenboer (directeur Delta Netwerk) en Dirk Slot (aannemer BAM Telecom).

Ook de kinderen van de naastgelegen basisschool ontging het “rumoer” rondom de officiële graafhandeling niet. Projectmanager Mark Möhlmann en eventmanager Esmé Tinholt hebben een ronde langs de klassen gedaan. Wat is glasvezel is precies? En waarom is het belangrijk? Als afsluiter kregen alle 280 leerlingen een klein kadootje; twee fietslichtjes (glasvezel werkt ook met licht). Zo kunnen ze te allen tijde veilig op pad. Delta Fiber Netwerk werkt voor de aanleg in Staphorst samen met netwerkbeheerder Rendo. In 2018 hebben de bedrijven in gezamenlijkheid het buitengebied van gemeente Staphorst al voorzien van glasvezel. Door nu de kern te voorzien van snel internet, is de gemeente klaar voor de toekomst.

Bert Vos vertelt dat ze alle vertrouwen hadden in een goede afloop van de glasvezelcampagne in Staphorst. “Juist in deze tijd blijkt hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over een goede internetverbinding te beschikken. We zijn dan ook erg blij dat de vaart er goed in zit en de eerste inwoners nog dit jaar gebruik kunnen maken van hun verbinding.”, aldus Vos. “Het vertrouwen is juist gebleken.”, vult Eddy Veenstra aan. “Perfect dat het gelukt is om voldoende glasvezelabonnementen binnen te halen. Niets staat nu de aanleg van de infrastructuur nog in de weg. Snel internet en glasvezel passen ook prima bij de mooie en ondernemende gemeente Staphorst’’.

Vandaag is de aanleg gestart. De graafwerkzaamheden duren t/m november 2022. De verwachting is dat de aannemer dan ook nog dit jaar kan starten met de huisaansluitingen en tot ongeveer begin volgend jaar hiermee bezig zal zijn. Daarna worden de abonnementen geactiveerd en kunnen inwoners gebruikmaken van hun snelle verbinding. De gemeente onderstreept het belang van een goede internetverbinding en is verheugd dat de aanleg van het glasvezelnetwerk nu echt is begonnen. Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente Staphorst waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces. “Door deze mooie samenwerking krijgt Staphorst nu toegang tot het snelle glasvezelnetwerk”.

Aannemer BAM Telecom is volop bezig met het bezoeken van de woningen. Zij overleggen met de bewoners waar het glasvezelkastje in de woning geplaatst mag worden, ook bij adressen waar geen abonnement is afgesloten. Die komen desondanks in aanmerking voor een gratis aansluiting. De schouw zal enkele maanden in beslag nemen. Inwoners zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Samen met Rendo Fiber communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen inwoners de voortgang van de aanleg op hun adres bekijken. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met BAM Telecom, via 085-0479062 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur) of [email protected].

Lees ook: Elke woning in kern Staphorst krijgt glasvezelaansluiting

https://twitter.com/Lucas_Mulder/status/1526863207876395008

Cookieinstellingen