Staphorster Markt 2022 was weer gezellig druk

Na twee jaren is het vandaag weer als vanouds Staphorster Markt. Het was mede dankzij het prachtige voorjaarsweer gezellig druk. De markt was ruim opgezet zodat de vele bezoekers elkaar niet in de weg liepen. Er waren ook veel kinderen (alle basisschoolkinderen waren vrij van school). De markt duurt nog tot 17.00 uur.

De ongeveer 100 kramen in verschillende groottes waren verdeeld over de beide zijden van de Gemeenteweg over een lengte van zo’n 600 meter. Dit jaar viel de derde dinsdag in april, de vaste dag voor Staphorster markt, net na Pasen. Sommige kooplieden hadden gisteren ook om markten gestaan en goed verkocht zodat hun voorraad vandaag beperkt was.

In 2020 waren de voorbereidingen voor de jaarmarkt al gestart, maar door de corona-maatregelen geannuleerd. In 2021 zijn er om die reden ook geen voorbereidingen getroffen. De markt wint aan belangstelling. In 2019 zijn de tijden van de markt aangepast naar 9:00 tot 17:00 uur. Voorheen begon de markt om 8:00 uur en was de eindtijd al om 13:00 uur.

Lees ook: Staphorster Jaarmarkt 2022 weer langs de Gemeenteweg

Cookieinstellingen