Voltallig college met adviseur op bezoek bij Dulasta

Foto: Dulasta Metaalbewerking

Vorige week heeft burgemeester ten Kate, samen met de wethouders Lucas Mulder en Alwin Mussche een bezoek gebracht aan Dulasta Metaalbewerking. Ook de gemeentesecretaris en beleidsadviseur Grondzaken waren daarbij aanwezig.

Het bedrijfsbezoek stond in teken van kennismaking en inzicht geven in de metaalbewerkingen die Dulasta uitvoert. De groeiambities in de nabije toekomst zijn toegelicht, waaronder de uitbreidingsplannen op de huidige locatie. Daarbij zijn een duurzamere bedrijfsvoering en een goede logistieke ontsluiting van belang. Ook de huidige arbeidsmarkt en het belang van het aantrekken en ontwikkelen van vakbekwaam technisch personeel kwam aan bod.

Het bezoek is afgesloten met een rondleiding in de productieomgeving, waarbij onder andere de kracht van de XXL Bystronic kantbank gedemonstreerd werd. “De sterkste staaltjes komen immers uit Staphorst”. Grondlegger van het familiebedrijf is de heer Klaas Dunnink gestart in 1987 als eenmansbedrijf. Inmiddels staan de zonen Harm en Bennie Dunnink aan het roer van de onderneming.

Lees ook: Dulasta stelt AED beschikbaar voor algemeen gebruik

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen