Lichtjestocht Wakker Staphorst nu door woonwijk Noord

Vanavond 19 januari 2022 was de tweede lichtjesoptocht, dit keer vanaf het marktplein over de Markt langs de pastorie via de Kerklaan door de wijk Staphorst-Noord. Een video met een kort interview met een organisator en een reactie van een politieagent.

Een van de organisatoren is Dirk Russcher, kerkelijk behorend bij de Hervormde Gemeente ‘De Rank’. Hij doet het voor de toekomst van zijn kinderen, tegen een QR-controlemaatschappij en verplichte vaccinatie. De groep Wakker Staphorst houdt onderling contact via een Telegram-groep met inmiddels ruim 400 leden.

Een grafisch ontwerpster heeft vrijwillig een logo voor Wakker Staphorst ontworpen (een handdruk en en hart inéen, zie affiche) en ook enkele aanwijzingsborden. Vanuit de bedrijfsbus van D. Russcher is er na afloop net als vorige keer warme chocolademelk. Daarin gaan ook diverse spandoeken mee (zonder stokken).

De Lichtjestocht Staphorst is: “Voor onze vrijheid en die van onze kinderen, kleinkinderen, ondernemers, horeca en boeren. Steun de ondernemers, koop lokaal. Samen sterk!”. Sommigen droegen een apparaat mee voor wat muziek onderweg. Naast eerdere deelnemers waren ook weer nieuwe gezichten te zien.

Bertri Post, in het dagelijks wijkagent in Hasselt was tevreden over het verloop van de demonstratie. Er waren vier agenten aanwezig en één auto op de achtergrond. Er waren geen incidenten. De opkomst was ongeveer gelijk aan de vorige keer; zo’n 300 personen. Terwijl de stoet vertrok sloten zich er nog meer aan.

Lees ook: Fakkeloptocht voor vrijheid trekt door Staphorst-Zuid (foto’s/video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen