Carbidknallen in Rouveen en Staphorst op Oudjaarsdag

Op Oudjaarsdag weerklinken de hele dag door doffe dreunen. Een rondje langs enkele schietploegen vanaf het achtereind van Rouveen tot het centrum en enkele locaties in het buitengebied ten zuiden van de Gorterlaan in Staphorst. Een sfeerimpressie.

Voor in de middag was er nog flink wat regen wat verschillende ploegen even langer binnenhield. In een weiland naast de Stadsweg zijn ‘Niek & Co’ bezig. Vorig jaar kwam de vraag om de volgende keer even bij hen langs te komen. Bij aankomst kwam er net een bui over. In de keet in het achterhuis van de familie Oostindiën-Dunnink konden de schutters schuilen. Al voor de tweede keer die dag, maar daar was het goed toeven.

Er was warme chocolademelk, een moeder bracht een pan met knakworsten. Voor de volwassen schutters was er uiteraard bier beschikbaar. Toen de bui over was werd er weer geschoten. Ook met een klaphamer, ‘dan hoef je niet steeds een bal op te halen’. Het nieuws over het tragische ongeluk in Haaksbergen waarbij een 12-jarige jongen omkwam en een 11-jarige zwaargewond raakte was ook daar doorgedrongen.

Het is onmogelijk op zo’n dag om alle adressen langs te gaan. Bij leven en welzijn volgend jaar weer nieuwe locaties. De meeste groepen zijn blij met wat aandacht. Sommigen wat minder, geef het gerust door via: [email protected]. We proberen rekening te houden met de wensen. Gezien het vele autoverkeer in het veld waren er maar weinig groepen eenzaam. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd.

Lees ook: Carbidschieten met kleine groepjes buiten in het veld (foto’s/video)

Cookieinstellingen