Sinterklaas doet intocht in Staphorst op electrische step

Het was op druilerige middag op zaterdag 20 november 2021. In de westhoek van het marktplein waren honderden (groot)ouders en kinderen in afwachting van de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Staphorst. Burgemeester Ten Kate stond al klaar voor de ontvangst.

Een oplegger van een plaatselijk transportbedijf diende als podium. Ondertussen zorgde DJ Mark-Jan (Logtenberg) voor wat bijpassende muziek. En jawel, vanaf de Markt(straat) kwam hij aangereden, het vervoermiddel verdween vrijwel geheel in zijn wijde mantel. Dichterbij gekomen bleek hij zich voort te bewegen op een elektrisch aangedreven step.

De Stipwerkpiet trad op als woordvoerder en voorzanger. Eenmaal aanbeland op het podium bleek de stoel ‘kwijt’ te zijn. Al snel was de grote witte rieten stoel door de kinderen ontdekt. De burgemeester hield een kort toespraakje waarin hij de luchtzuivering op de basisscholen benoemde én benadrukte om cadeautjes bij de plaatselijke winkeliers te kopen.

Om Sinterklaas op een speciale manier te ontvangen was gezocht naar jong talent tot en met 10 jaar oud om een liedje te zingen, een dans te doen of een acrobatisch kunstje. Alleen of samen met vriend(inn)en konden ze zich vooraf, en ook ter plekke melden om te zingen of te swingen voor Sinterklaas. Na afloop konden kinderen nog met de Sint op de foto.

Lees ook: Intocht Sinterklaas op een andere plek in het donker (foto’s)

Cookieinstellingen