20e editie Huttendorp Staphorst na twee jaar van start

Na twee jaar wachten is vanmorgen de 20e editie van Huttendorp Staphorst begonnen. Wel met de nodige aanpassingen en beperkingen, die vooral merkbaar zullen zijn op de laatste dag van het evenement.

De beide bouwdagen zijn eigenlijk net als in alle andere jaren. Dit jaar géén overnachting voor groep 8, wel een avondactiviteit. Wel aankomst burgemeester en prijsuitreiking, maar zonder publiek. Wel met een live-stream zodat online meegekeken kan worden (onder voorbehoud). De kijkdag gaat niet door, als alternatief hiervoor is er een drive-thru alléén voor auto’s. Ook is er géén markt en zijn er géén waterspelen.

De drive-thru geeft de mogelijkheid aan ouders en belangstellenden om het Huttendorp te komen bezichtigen met de auto. De route door Huttendorp gaat langs alle hutten. Op het gras worden hiervoor rijplaten neergelegd. De kinderen kunnen de hut showen aan het publiek, dat in de auto blijft zitten. Om de rij niet te lang te laten worden zijn er tijden vastgesteld waarop de hutten bezichtigd kunnen worden.

Op de route door het Huttendorp staan kramen waarop de volgende artikelen voor verkoop worden aangeboden als alternatief voor de markt: zakken met snoeprollen, vacuümverpakte gehaktballen, stroopwafels, oliebollen, bolchrysanten. Pinbetalingen hebben de voorkeur. Voor de deelnemende kinderen van Huttendorp staat er donderdag ook een kleine kraam om snoep, koekkruimels en drinken te kopen.

Lees ook: Start van Huttendorp Staphorst 2021 live te volgen

Dossier:
Cookieinstellingen