Kinderen rijden met versierde fietsen door kern Staphorst

De kinderen hadden een flink deel van Zuid en Noord met hun versierde fietsen doorkruist voordat ze vanaf de rotonde weer richting het start- en tevens eindpunt fietsten. Er hebben dit jaar 2021 ruim 60 kinderen meegedaan.

Aan de kop van de stoet reed een feloranje geluidswagen die als dorpsomroeper fungeerde. Begeleiders op de fiets escorteerden de collonne. Achteraan fietste een EHBO-er van het Nederlandse Rode Kruis. Een bezemwagen met aanhanger voorzien van een grote Nederlandse besloot de stoet.

Aangekomen op het marktplein kregen de kinderen meteen wat drinken terwijl de vierkoppige jury de fietsversiering op schoonheid beoordeelde. Diegene die iets aan zijn of haar fiets had hangen had een prijs. De drie prijswinnaars mochten naar voren komen om hun prijs in ontvangst te nemen.

Om 10.30 uur startte deze fietstocht voor kinderen in de basisschool leeftijd. Kinderen -die zelfstandig kunnen fietsen- konden zich vanaf 10.15 uur met hun versierde fietsen zich melden op het Marktplein. De afgelegde route is getekend in het kaartje hiernaast.

Lees ook: Kinderen met versierde fietsen van Noord naar Zuid (video)

Cookieinstellingen