Eerste Rouveense editie Huttendorp van start gegaan

Vandaag is de eerste Rouveense editie van Huttendorp van start gegaan op het parkeerterrein van voetbalvereniging SC Rouveen. Er worden 33 hutten gebouwd, een kwart van wat er in Staphorst gebouwd wordt.

Dit eerste Rouveense Huttendorp is georganiseerd door dorpsvereniging Munnikenslag. Daarbij worden ze gesteund door de vrijwilligers van de Stichting Huttendorp Staphorst, waarvan er velen ook even een kijkje kwamen nemen. In plaats van een hut voor de verkoop wordt hier speeltoestel gebouwd.

Vanwege de groeiende belangstelling voor Huttendorp in de afgelopen jaren, zag de organisatie zich genoodzaakt om het Huttendorp op te splitsen in een Huttendorp Staphorst en een Huttendorp Rouveen. Dat betekent dat de kinderen uit Rouveen dit jaar dicht bij huis aan de slag kunnen.

Op woensdag en donderdag van 09.00 – 17.00 uur kunnen de kinderen bouwen aan hun hut en vrijdags kunnen ze deze laten zien aan hun ouder(s), broers, zussen en anderen. Op vrijdag zijn er allerlei activiteiten, Zomermarkt, Spelletjesmiddag en het Parachutespringen.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen