Opgave rij- en tuigpaarden Handelskeuring Rouveen 2015

Foto: Handelskeuring Rouveen

Op dinsdagavond 30 juni vormt het Kerkplein opnieuw het decor voor een keuring van rij- en tuigpaarden. De diverse rubrieken worden afgewisseld met ludieke shows.

Vorig jaar werd de Handelskeuring opgeluisterd door een heuse ganzenfanfare en een touwtrekwedstrijd tegen Belgische paarden. Vanaf deze week is de inschrijving voor de verschillende rubrieken geopend. Zowel voor rij- en tuigpaarden is er een rubriek voor veulens, jongere en oudere paarden. Onder het oog van leken, liefhebbers en kenners zullen de paarden worden gekeurd door een vakkundige jury.

De Handelskeuring wordt dit jaar  alweer voor de achttiende maal georganiseerd. Sinds 2005 vindt dit paardenspektakel plaats op  midden op “de diek” in Rouveen. Een locatie waar dit evenement historisch gezien thuishoort. De handelskeuring komt namelijk voort uit een lokaal gebruik. In de tijd dat het paard nog dienst deed op het agrarische bedrijf werden er “paardenmonsteringen” op de Gemeenteweg en Oude Rijksweg gehouden waarbij de plaatselijke eigenaren hun paarden toonden aan voorbijtrekkende handelaren.

Deelnemers kunnen hun paarden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 16 juni 2015 opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven.  De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Voor de rijpaarden is Arie Huisman contactpersoon (tel. 06-27470984, [email protected] ), voor de tuigpaarden Teun Lassche (tel. 06-15883342 [email protected]). De toegang is gratis. Voor meer info kan men terecht op www.handelskeuring.nl.

Dossier:
Cookieinstellingen