Dieseldief Rouveen moet twee maanden achter de tralies

Foto: Google Streetview

Met een valse tankpas tankte een 28-jarige man uit Utrecht in april vorig jaar voor 586 euro aan dieselolie bij een tankstation aan de Oude Rijksweg in Rouveen. Heling van de pas en de diefstal van de brandstof maakten dat de politierechter in Zwolle de man maandag veroordeelde tot een gevangenisstraf van twee maanden.

De eigenaar van het pompstation in Rouveen zag op beveiligingsbeelden dat de bestuurder van een busje er wel heel érg lang over deed om te tanken. Hij vond het verdacht en schakelde onmiddellijk de politie in. Die wist het busje later die dag op de A28 aan te houden en trof in de laadruimte van het busje twee met diesel gevulde tanks aan.

De Utrechter bekende, maar zei niet te weten dat de tankpas afkomstig was van een misdrijf. Hij verklaarde dat hij in opdracht handelde voor iemand en dat hij er honderd euro per vat voor zou krijgen.

,,Hij had moeten weten dat het foute boel kon zijn’’, was het standpunt van de officier van justitie over de gestolen pas en de vermeende ‘opdracht’. Zij eiste, omdat de man al meerdere vermogensdelicten op zijn strafblad heeft staan, een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen