Kinderen Lutherschool ontbijten met burgemeester Segers

Vanmorgen stonden er tafels aangericht in het gemeentehuis. Groep 3 van de dr. Maarten Lutherschool uit Punthorst kwam even na kwart voor negen, om met burgemeester Segers te ontbijten.

De kinderen hadden begeleiding van een aantal moeders. Juf Wessels begon de maaltijd met gebed: ‘Onze Vader die in de hemelen zijt,…’. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. De burgemeester besloot de maaltijd met dankgebed.

Het burgemeestersontbijt wordt georganiseerd in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt. Burgemeester Segers van de gemeente Staphorst onderstreept hiermee, net als zo’n 240 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is in zo’n 240 gemeenten onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Na het ontbijt werden de kinderen ontvangen in de raadszaal, zie volgend bericht met video.

Lees ook:

 

Dossier: