Plaatsing van nieuw naambord voor Museum Staphorst

Foto: Museum Staphorst

Afgelopen maandag werd het nieuwe naambord bij de ingang van de steeg aan de Gemeenteweg geplaatst.

Sinds de Museumboerderij Staphorst door de gemeente overgedragen werd aan de zelfstandige stichting, wordt er hard gewerkt aan aanpassingen. Zoals het werken aan een officiële registratie van het museum, de verbouw van pand Buiter en het aanpassen van de naam.

naambord%202%20kl[1]

MUSEUM STAPHORST” staat er met gekleurde letters op en cultureel-historisch hart van Staphorst. Cultuur en historie vormen een essentieel onderdeel van het  leven, zoals het museum dit al lange tijd uitdraagt.  De boerderij blijft het museum, het tonen van de specifieke cultuur van  Staphorst willen wij daar goed tot zijn recht laten komen. Het biedt een toepasselijke mogelijkheid voor vaste exposities en zoals nu met de tijdelijke expositie van schilderijen van Stien Eelsingh.

Daarnaast biedt het ook ruimte voor meer culturele activiteiten. Op dit moment wordt er op elke 2de maandag van de maand lezingen gehouden, nu nog in de boerderij, straks in pand Buiter. Maar het is ook mogelijk voor andere culturele organisaties om er gebruik van te maken, zodat het culturele hart van Staphorst gaat bruisen.