Praktische hulp omtrent corona-maatregelen in Staphorst

Foto: Welzijn Staphorst

Stichting Welzijn Staphorst roept inwoners van Staphorst op om zoveel mogelijk hulp aan te bieden in eigen straat of buurt. Dit kan door bijvoorbeeld een briefje in de brievenbus te gooien met een telefoonnummer. SWS is bereikbaar voor mensen die praktische hulp nodig hebben in tijden van corona en geen familie of buren hebben die kunnen helpen.

SWS werkt hierin samen met onder andere Evert Slager, die de Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’ heeft gestart en waar zich inmiddels al een paar duizend inwoners zich hebben aangemeld. Stichting Welzijn Staphorst is medebeheerder van de groep. Er zijn op dit moment vooral mensen die hulp aanbieden: “Als ik iets voor anderen kan doen, wil ik graag helpen. Bijvoorbeeld met het uitlaten van de hond, boodschappen doen of op kinderen passen” is zomaar één van de vele berichten.

Een aantal aandachtspunten:

  1. Bied zoveel mogelijk uw hulp aan in uw eigen straat of buurt. Dit kan bijvoorbeeld door een briefje in de brievenbus te doen of een telefoontje te plegen. Op die manier komen we al een heel eind met elkaar.
  2. Wilt u praktische en noodzakelijke hulp (bijvoorbeeld een boodschap, hond uitlaten o.i.d.) en heeft u geen mensen in uw buurt die u kunnen helpen? Bel dan SWS op telefoonnummer 0522-465143 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09-17 uur)
  3. Op het moment dat SWS een hulpvraag binnenkrijgt zullen wij deze zo specifiek mogelijk uitzetten binnen de Facebook-groep. Daar kan iemand dan de hulp aanbieden en dan zal SWS via een privé bericht bemiddelen.

Let op! Houdt altijd, bij elke hulp die u geeft of ontvangt, de richtlijnen van het RIVM aan. Vermijd fysiek contact zo veel mogelijk. Pas goed op jezelf en op elkaar en weet ons te vinden als we iets voor je kunnen betekenen. Wanneer er iets verandert, vind je daarover hier nieuws. We wensen je alle goeds en gezondheid toe.

De stichting zorgt voor de professionele begeleiding van dit prachtige nieuwe initiatief. Nanda Knol: “Als welzijnsstichting krijgen wij veel hulpvragen van ouderen die niet altijd op Facebook zitten. Die vragen kunnen wij nu uitzetten op de Facebookgroep. Om het veilig te houden laten we daarin alleen inwoners van Staphorst toe en leggen we zelf de contacten, zodat we altijd weten met wie we te maken hebben.”

De reguliere activiteiten van Welzijn Staphorst zijn in verband met het coronavirus allemaal afgeblazen. Knol: “Daardoor zitten helaas veel mensen alleen thuis, ook kwetsbare ouderen. We hopen ze toch zoveel mogelijk te kunnen helpen.” De gemeente Staphorst vindt het hartverwarmend om te zien hoe inwoners van onze gemeente het beste van zichzelf laten zien en voor elkaar klaarstaan.

“Omzien naar elkaar is nu meer dan nodig”, schreef burgemeester Gerrit Jan Kok over de crisis rond het coronavirus. “Gelukkig doen wij dat in Staphorst”, voegde hij daar nog aan toe. Dat blijkt ook via dit inititatief in deze verwarrende tijd. De gemeente Staphorst is ontzettend blij dat zoveel van onze inwoners zich belangeloos willen inzetten voor hun medemens.

Lees ook: Brief burgemeester Gerrit Jan Kok in Staphorst over corona