Fietsvaardigheidstraining voor senioren met elektrische fiets

Foto: Gemeente Staphorst

In samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen organiseerde de gemeente Staphorst op 2 april voor de vierde keer een fietstraining.

De training stond in het teken van fietsen met een elektrische fiets. Wethouder de Jong verwelkomde alle deelnemers ’s ochtends bij het Dienstencentrum in Staphorst. Onderweg waren er deze keer een aantal stops waar uitleg gegeven werd over diverse verkeerssituaties. Daarnaast beantwoorden de deelnemers onderweg allerlei quizvragen. Het ochtendprogramma eindigde met fietsgymnastiek. Na de lunch kregen de deelnemers extra uitleg over allerlei verkeerssituaties uit de eigen gemeente en ontvingen ze een certificaat.

Elektrisch fietsen
Elektrisch fietsen is in een aantal jaar heel populair geworden. Eén op de vijf nieuw verkochte fietsen is een elektrische fiets. Vandaar dat het dit jaar centraal stond bij de fietsvaardigheidstraining. Het doel is namelijk om ouderen, zolang het kan, veilig te laten fietsen. Met deze training wordt hopelijk bereikt dat mensen zich veiliger gaan voelen in het verkeer.