Docu `Oorlog in Overijssel` bij Oranjevereniging Rouveen

Foto: Oranjevereniging Rouveen

Oranjevereniging Rouveen houdt een filmavond op zaterdag 31 oktober. Ze starten deze avond met de documentaire `Oorlog in Overijssel`. De heer Paul Harmens van het Historisch Centrum Overijssel is aanwezig om het een en ander toe te lichten.

`Oorlog in Overijssel` geeft een goed beeld van het dagelijks leven in Overijssel tijdens de bezetting. Een groot aantal onderwerpen en plaatsen passeert daarbij de revue. De film toont zeldzame beelden van onder meer Zwolle, Enschede, Hengelo, Deventer, Staphorst, Nijverdal en Steenwijk in oorlogstijd.

In de film zijn bijzondere filmfragmenten verwerkt afkomstig uit de archieven van het Polygoonjournaal, het Nederlands Filmmuseum, de Rijksvoorlichtingsdienst en van het Duitse en Canadese leger. Bovendien uniek materiaal van film-amateurs. Deze film zal iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Overijssel tijdens de Tweede Wereldoorlog aanspreken.

Na de pauze gaan ze verder met unieke beelden die wijlen Albert Huisman in de jaren zeventig met zijn 8 mm camera van de Koninginnedagen in Rouveen heeft gemaakt. Deze beelden zijn gedigitaliseerd en zullen ook deze avond worden vertoond. De avond wordt gehouden in d’Olde Skoele, Oude Rijksweg 427 in Rouveen.

Aanvang 20:00 uur (zaal open 19:30) tot ongeveer 21:45 Leden van de Oranjevereniging Rouveen hebben gratis toegang, niet leden betalen: € 5,00 (dat is inclusief 2 keer koffie).

Lees ook:

 

Dossier: