ANWB AutoMaatje Staphorst viert haar éénjarig bestaan

Groepsfoto vrijwilligers Automaatje kort voor de start op 17 december 2019
Foto: Stichting Welzijn Staphorst

In het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst stonden er 15 vrijwilligers klaar om de 45 aangemelde buurtgenoten te vervoeren. Dit heeft geleid tot 446 ritten in 2020. ‘Ondanks dat we het afgelopen jaar niet volop hebben kunnen rijden, blijkt uit deze cijfers toch dat men ons weet te vinden’.

Een jaar geleden is het project ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan. Sindsdien vervoeren enthousiaste vrijwilligers hun minder mobiele dorpsgenoten. Vanwege de coronamaatregelen heeft AutoMaatje wel een tijdje stil gelegen en worden er momenteel alleen noodzakelijke ritten gereden. Toch is Stichting Welzijn Staphorst (SWS) tevreden over het eerste jaar.

Voor noodzakelijke ritten, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis, kan een rit aangevraagd worden. Dit kan door contact op te nemen met de rittenplanners van AutoMaatje via 06-51800855 tussen 9.00 en 12.00 uur. Kijk voor meer informatie, regels en voorwaarden: www.sws-staphorst.nl/automaatje

Op woensdag 8 januari 2020 heeft wethouder Alwin Mussche de eerste deelnemer vervoerd naar het Dienstencentrum in Staphorst om daar samen met de ANWB en met Marlies Vedder, coördinator van ANWB AutoMaatje Staphorst, het startsein te geven van dit project. Na de opening wisten inwoners van de gemeente Staphorst het telefoonnummer van AutoMaatje al snel te vinden.

‘Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft het project al snel na de start een tijdje stil gelegen. Gelukkig mochten noodzakelijke ritten na een aantal maanden weer gereden worden. Hopelijk mogen de deelnemers snel weer vervoerd worden naar een bezoekje aan familie of vrienden, want tot nu toe worden er nog steeds alleen noodzakelijke ritten gereden.’ aldus Marlies Vedder.

Lees ook: ANWB AutoMaatje `taxibedrijf` feestelijk van start (foto’s/video)