Terugblik op Eikelinzameling bij Slager vorig jaar (2019)

Vorig jaar (in oktober 2019) werd de eikelinzameling in meerdere rondes gedaan. Vandaag een terugblik met een verslag en niet eerder gepubliceeerde foto’s. De video is wel al eerder vertoond. Vandaag is de inzameling van 2020 van inlandse en Amerikaanse eikels (met speciale corona-maatregelen).

In de eerste ronde op 12 oktober 2019 was al 6 ton ingeleverd, de tweede en laatste ronde was op zaterdag 26 oktober 2019. De wachtrij bleef tot 16:30 uur constant in bijna de volle lengte. Er zijn 243 wegingen gedaan met 14035 kg als opbrengst, dus samen ruim 20 ton. De controle werd door eigen personeel gedaan. Helaas moesten ook deze keer wel enkele partijen afgekeurd worden.

Klaas Slager geniet er elk jaar weer van: “Uitermate tevreden dat zoveel kinderen met hun ouders de computer en de telefoon hebben laten rusten. Ik hoorde van een moeder, dat zij zo genoten had om samen met de kinderen de natuur in te gaan, ook echt zonder de telefoon en dan dit zakcentje en een aardig presentje. Veel, ja heel veel positieve reacties mogen krijgen. Dankbaar!”.

“Ook dank aan de vele vrijwilligers en bedrijven die aan dit succes mochten meewerken door daadwerkelijke hulp, sponsoring of beschikbaar stellen van materiaal, weegschaal, heftruck, pallets en meer andere diensten.” Een gezellige dag met veel blijde kindergezichten met hun ouders en grootouders.

Lees ook: Gescheiden inzameling Hollandse en Amerikaanse eikels