Geen bouwvergunning voor Huttendorp Staphorst 2020

Foto: Harm Brand

In verband met de corona-crisis en de gevolgen daarvan, kan ook Huttendorp Staphorst geen doorgang vinden. Gemeente Staphorst kan en mag dit jaar geen bouwvergunning verlenen aan de circa 150 ‘woningen’ waarmee Staphorst zou worden uitgebreid van 11 t/m 13 augustus 2020, zo meldt de organisatie in een persbericht dat ze verstek laten gaan.

“Voor heel veel kinderen zal het een teleurstelling zijn. Wij als comité hadden graag, samen met onze trouwe vrijwilligers, weer onze schouders gezet onder dit jaarlijkse evenement om onze kinderen een paar mooie dagen te geven. Dit jaar zou het de 20e editie van Huttendorp Staphorst zijn en we hadden daar graag wat aandacht aan willen schenken. Maar er is meer dan alleen teleurstelling bij de kinderen en bij ons!.

Het niet doorgaan van Huttendorp Staphorst heeft ook als consequentie dat er geen inkomsten zijn, waardoor de Stichting Ontmoeting, die de netto opbrengst jaarlijks in ontvangst mag nemen, ook geen bedrag ontvangt. Daarom wordt er binnenkort een online doneer actie gestart waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan het werk van Stichting Ontmoeting”. Dit wordt later nader bekendgemaakt.

De geplande data voor rondom het Huttendorp Staphorst 2020 waren als volgt: Op dinsdag 26 mei 2020 start van de sponsorloop en opening van de aanmeldingstermijn. Sluitingsdatum aanmelding via de website op woensdag 3 juni 2020. Inschrijfmiddag op woensdag 17 juni 2020 van 13.30 tot 15.00 uur. Het dagje uit op zaterdag 12 september 2020 en de terugblikavond op zaterdag 2 oktober 2020.

De organisatoren hopen dat het Huttendorp Staphorst volgend jaar weer gehouden kan en mag worden en dat ze de kinderen en allen die hierbij betrokken zijn weer mogen ontmoeten.

Lees ook: Huttendorp Staphorst viert vandaag 20 jarig bestaan

18-05-2020 – Huttendorp 2020 gaat niet door!

Slechts 3 maanden na de enthousiaste aankondiging van Huttendorp 2020, nu het bericht dat het helaas niet door kan gaan. Bekijk de video!

Geplaatst door Huttendorp Staphorst op Maandag 18 mei 2020