De Zonnebloem bezoekt museumboerderij De Karstenhoeve

Foto: Jan Figeland

Op donderdag 31 oktober 2019 is De Zonnebloem, afdeling Staphorst met ruim 40 personen naar De Karstenhoeve geweest. Een verslag van Jan Figeland:

We vertrokken met de gasten/deelnemers rond 13.30 uur vanuit de Berghorst met auto’s van vrijwilligers en de Berghorstbus richting Ruinerwold. Bij aankomst werden de gasten/deelnemers en vrijwilligers opgevangen door vrijwilligers van De Karstenhoeve op de deel en verdeeld in twee groepen. Een deel ging mee het voorhuis in en de rest bleef op de deel. Later werd gewisseld.

Beide groepen kregen van alles te horen en te zien met betrekking tot kleding, huisraad, gereedschap, voertuigen, enzovoorts. Na de uitleg kwam alles weer samen en werd er twee maal koffie/thee geschonken met een heerlijk plakje perencake. Rond half vijf zijn we weer richting Staphorst vertrokken en ons doel was om de gasten/deelnemers weer een leuke middag te bezorgen.

De Museumboerderij De Karstenhoeve uit de eerste helft van de 17e eeuw verkeert voor een groot deel nog in originele staat. Met zijn authentieke interieur is dit rijksmonument en een van de mooiste museumboerderijen van ons land. In het voorhuis hangt nog de sfeer van het dagelijks leven van de bewoners uit de 19e eeuw.

Lees ook: Dagboottocht Zonnebloem vanwege wind naar Kampen