Chauffeursvereniging De Lichtmis viert 40 jarig jubileum

Foto: Eelco Kuiken

Zelf onder begeleiding rijden in een vrachtwagen, kijken naar behendigheidswedstrijden en natuurlijk tientallen trucks bewonderen die fraai gepoetst mooi stonden te zijn in het zonnetje dat gelukkig om de hoek kwam kijken. Zaterdag vierde Chauffeursvereniging De Lichtmis haar 40-jarig bestaan, uiteraard op de bakermat: De Lichtmis.

Een Truckersdag, maar dan in het klein, zo kan het verjaardagsfeest van de vereniging gekenschetst worden. Het was ook een reünie van veel leden, oud-leden en belangstellenden. Het leukste waren de bijna veertig vrachtwagens die de vereniging bij elkaar had gekregen. Van elk jaar dat de vereniging bestaat eentje.

Op vier jaren na waren alle jaren compleet, te beginnen met een oude Scania Fabis uit 1979 en eindigend met een hypermoderne Mercedes. Van 175 pk toen tot 500 pk met een uitloop naar 750 paardenkrachten nu, als de wagen echt aan de bak moet. Er is veel gebeurd in truckersland, maar de liefde voor grote, vaak kleurrijke koningen van de weg is gebleven. Het nieuwste: de elektrische truck.

De vereniging werd opgericht in 1979. Het begon doordat men in die jaren veel behendigheidswedstrijden bezocht. Op een gegeven moment zat er een hele ploeg truckers aan tafel bij Bertus Huisman van chauffeurscafé De Lichtmis: “Laten wij ook eens een wedstrijd organiseren hier op De Lichtmis”. De vereniging was geboren, met meteen al veertig leden.

Chauffeursvereniging De Lichtmis heeft nu rond de 450 leden en die komen uit heel Nederland, maar met name uit Noord-Nederland. De vereniging groeit nog steeds. Een keer per jaar is een konvooitocht voor jongeren met een beperking, het andere jaar is de Truckersdag op De Tippe. Die is volgend jaar weer. Elk jaar in december vindt ook Trucks by Night plaats, een verlichte optocht van tientallen vrachtwagens door de regio.

Lees ook: Terugblik op Truckersdag 2018 van chauffeursvereniging

19|10|19: Chauffeursvereniging De Lichtmis, van harte gefeliciteerd met jullie 40 jarig jubileum! Nog vele jaren erbij.

Geplaatst door Bommel's Fotoshop op Woensdag 23 oktober 2019