Eerste kledingveiling van buiten naar binnen door de regen

Foto: Museum Staphorst

De eerste kledingveiling van dit jaar is voorbij. Alles was weer geïnstalleerd op de brink voor Museum Staphorst, de te veilen kleding, keurig van nummer voorzien, hing aan de lijn voor de bezichtiging en dan begint het te regenen.

Te veel om de veiling buiten te laten plaatsvinden. Maar het Museum was er op voorbereid waardoor het omschakelen geruisloos verliep en de veiling in het Museum plaatsvond. Met een gezellig gevulde zaal startte de veiling om 10 uur met vooraf even de melding dat het afrekenen van de gekochte kleding na afloop van de veiling plaatsvindt.

In een rap tempo werden de kledingstukken en lappen aan Dirk Kok aangereikt waarna de start van de verkoop met € 1,00 begon. Bijna vanuit zijn ooghoeken volgde hij de bieders en kon de prijs in hoog tempo met 2,3,4,5 verhogen, vervolgens de kledingstukken voorzichtig oprollend en met een gerichte worp ontving de laatste bieder het betreffende kledingstuk.

Ervaring ten top. Mensen die van buiten de gemeente kwamen hadden een registratienummer gekregen, Maar veel namen van de inwoners van Staphorst en Rouveen waren bij hem bekend, vaak het woonadres, zodat het voor de dames die de registratie van de verkoop bijhielden eenvoudig was. Rond 13 uur was alle kleding geveild en de veiling afgelopen.

Lees ook: