Kandidaat Roelofsen neemt beroep naar Gameren aan

Foto: Van Beijnum Architecten

Kandidaat H. Roelofsen (36) heeft het vanuit Gameren op hem uitgebrachte beroep al op 30 januari ‘met grote vrijmoedigheid’ aangenomen. Hij ontving het beroep op de dag na zijn ‘toelating tot de Evangeliebediening’ op 12 januari 2019.

De heer Roelofsen woont met zijn vrouw en twee dochters al jaren aan de Oude Rijksweg in Staphorst. Het dorp Gameren ligt in de Betuwe vlak langs de Waal bij Zaltbommel. Het dorp telt ruim 2500 inwoners en heeft nog twee andere kerken. Wanneer de bevestiging zal plaatsvinden is nog niet bekendgemaakt. Hij had sinds eind 2014 al preekbevoegdheid, maar was nog niet beroepbaar gesteld.

De heer Roelofsen is al jarenlang pastoraal medewerker binnen de Hersteld Hervormde gemeente van Staphorst en geeft daarbij ook catechisatie aan jongeren. Ondertussen studeerde hij voor het predikantschap. Terwijl hij in de afrondende fase van zijn studie was kreeg hij op 24 november 2018 al een beroep vanuit de vrije Oud Gereformeerde gemeente Oldebroek waarvoor hij bedankte.

De Hersteld Hervormde Gemeente Gameren zocht al sinds 2016 naar een nieuwe predikant. Na het emeritaat van ds. A. C. Rijken in 2016 werd in datzelfde jaar tevergeefs ds. A. Vlietstra beroepen, toen nog predikant in Katwijk aan Zee. In 2017 volgden nog twee beroepen. Vorig najaar werd ds. K. van Olst uit Doornspijk beroepen, die hiervoor eveneens bedankt heeft. Dit was de vijfde poging.

De genoemde kerkelijke gemeente van Gameren telt ongeveer 600 zielen, en vergadert sinds 2014 in een nieuw kerkgebouw met circa 350 zitplaatsen. Op woensdag 23 januari was daar in verband met het beroep een avonddienst belegd waarin Roelofsen voorging.  Deze is hier na te luisteren. De beslistermijn voor het beroep liep overigens af op 2 februari, maar hij nam het beroep al eerder aan.

Lees ook: Psalmzangavond met bovenstem in Dorpskerk Staphorst