Verregende BOS-dag voor Koning Willem-Alexanderschool

Vandaag was het BOS-dag voor de kinderen van de Koning Willem-Alexanderschool. Groep 1 t/m 4 werden met auto’s naar het Staphorsterbos gebracht, de groepen 5 t/m 8 gingen op de fiets.

De kleuters mochten op het strandje spelen met hun meegenomen speelgoed, de groteren deden spelletjes. Om half 11 zijn de kleuters door de moeders weer naar school gebracht nadat ze helemaal waren natgeregend. Daar hebben ze hun meegebrachte drinken en lekkers opgemaakt. Even later kwamen moeders lekkere pannenkoeken op school brengen.

De kinderen van groep 3 t/m 8 bleven lekker in het bos en hebben de spelletjes gewoon gedaan ondanks een paar buitjes, ze gingen o.a. touwtrekken, bezemestafette, blinddoekrace, grote laarzenrace. Enkele ouders hebben de kinderen bij de spelletjes begeleidt. Om 12 uur waren er pannenkoeken voor alle leerlingen, deze waren door vele ouders gebakken en gebracht.

Waarom schrijven we BOS-dag en geen Bosdag? De dag wordt hier inderdaad in het bos gehouden, maar het kan ook elders plaatsvinden. Het is namelijk een landelijk initiatief. De afkorting BOS staat voor: Beleef, Ontdek en Speel!

Lees ook: