Feestelijke ingebruikname nieuwe piano in de Berghorst

Maandagmiddag 4 juni 2018 klonk er muziek en kindergezang in het restaurant van de Berghorst. Een nieuw muziekinstrument brengt extra levendigheid in het zorgcentrum voor ouderen.

Janneke van den Brink-Kooij, coördinator vrijwilligers en dagbesteding, heette iedereen van harte welkom. Bewoners en belangstellenden maar vooral ook de kinderen van de groepen 8a en 7b/8b van de Koning Willem-Alexanderschool en pianiste Sita Bosma.

Het repertoire bestond uit diverse Oud-Hollandse liederen: Merck toch hoe sterck, Heb je van de Zilveren vloot wel gehoord, In naam van Oranje doe open de poort, Oranje Boven en het Wilhelmus. Diverse aanwezigen zongen dapper hun partij mee.

De digitale Yamaha piano werd eerst onthuld samen met Hans Gebben, inmiddels oud-voorzitter van Stichting Sport & Business (SEB). Het apparaat kon aangeschaft worden met een cheque van in totaal 2225 euro (2075 + 150 euro).

De waardecheque was de opbrengst van de veiling van twee schilderijen op de Haringparty van de SEB op 21 juni 2017. De ondernemers Martin van de Sluis en Rolf Tempelman kwamen samen met Hennie Luten ook even een kijkje nemen.

Na afloop kregen de kinderen een beker limonade waarna ze weer richting de school enkele straten verderop liepen. De schoolklassen waren door de leiding gevraagd om te komen. Al eerder zongen kinderen van deze school in de Berghorst.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen