Wim Petter en Rita Bakker getrouwd in ‘De Veldschuur’

Burgemeester Alssema meld via Twitter: ‘Huwelijk voltrokken tussen W.Petter en G.H.Bakker. Willem is bekend van ‘boer zoekt vrouw 2009. Veel belangstelling’.

Het bruidspaar gaf een receptie in ‘De Vijverhoeve’ bij de Lichtmis aan de rand van Rouveen. Een verslag en foto’s van Joke Veldman:

En het is dubbel feest voor de boer uit Rouveen, want hij viert tegelijkertijd zijn zestigste verjaardag. Het huwelijk is voltrokken in de Veldschuur ‘Bid en Werk’ deze ligt ook in het Rouveense veld (evenals de boerderij van Petter). Het is een officiële trouwlocatie van de gemeente Staphorst bijna aan de grens van de gemeente Zwartewaterland, de thuisgemeente van de bruid).

Wim Petter is inmiddels 60 jaar, zijn bruid Rita Bakker uit het naburige Genemuiden is 51 jaar oud. De bruidegom eerder: “Ze was een van de brievenschrijfsters. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heb ik deze bruiloft aan mijn deelname aan Boer zoekt vrouw te danken.” Boer Wim bleek goed in de markt te liggen, want 58 vrouwen stuurden een brief naar de KRO.

De bruid ontkent dat ze een van de 58 briefschrijfsters was: “Ruim twee jaar geleden heb ik Wim leren kennen en inmiddels wonen we alweer zo’n jaartje samen in Rouveen. En nee, destijds was ik dus niet een van de bijna zestig briefschrijfsters die voor Boer zoekt Vrouw kennis wilden maken met Wim. Wij hebben elkaar op enig moment ‘gewoon’ ontmoet en toen kwam van het een het ander”.

Lees ook: