Boer Wim Petter uit Rouveen trouwt met Rita uit Genemuiden

De boerderij van Wim Petter aan de Holtrustweg
Foto: Google Streetview

Boer Wim Petter uit Rouveen gaat morgen trouwen. Met Rita, waarmee hij nu al 2,5 jaar gelukkig samen is. Zo werpt zijn deelname aan televisieprogramma Boer zoekt Vrouw na zes jaar toch zijn vruchten af.

“Ik ben een gelukkig man,” zegt Wim tegen de Stentor. “Het is voor het eerst in mijn leven dat ik ga trouwen. Het moest er een keer van komen en ik ben blij dat het met Rita is. Een hele lieve vrouw, ze komt uit Genemuiden.” Dat zijn toekomstige vrouw een streekgenoot is, zou automatisch een band hebben geschept.

Door het programma, dat in 2009 werd uitgezonden, leerde Wim drie vrouwen kennen. Daarvan bleef Astrid uit Leeuwarden over. Ze zei haar baan op en en trok bij de boer in. Na enkele jaren liep de relatie stuk omdat ze ‘haar rust niet kon vinden op de boerderij’.

Na een kortstondige affaire met Corine, ontmoette boer Wim Rita en dat klikte meteen. “Ze was een van de briefschrijfsters. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heb ik deze bruiloft aan mijn deelname aan Boer zoekt Vrouw te danken,” aldus Wim.

De melkveehouder was in het vierde seizoen van Boer zoekt Vrouw te zien. In het programma gaan boeren op zoek naar een geschikte partner, met behulp van presentatrice Yvon Jaspers. Maar liefst 58 dames stuurden naar de KRO een brief om duidelijk te maken dat zij Wim wel zagen zien zitten.