Opening nieuw seizoen voorleesuurtjes zeer geslaagd

Op het eerste voorleesuurtje van dit nieuwe seizoen mochten men in de bieb 52 kinderen verwelkomen. Tineke Hoeve las voor uit het boek “Mosselvogel” van Jeanet Kingma.

Aansluitend aan het voorlezen konden de kinderen hun eigen strand kijkdoos maken. En natuurlijk was er voor iedereen weer ranja met wat lekkers. Het volgende voorleesuurtje is op 4 oktober op de Kinderboerderij Samenzó, dus niet in de bibliotheek!

Over het boek ‘Mosselvogel’: “De verlegen Riska heeft moeite met vriendschappen sluiten. Als Riska een op het strand gevonden haaientand ruilt voor een mossel, lijkt dat een slechte ruil. Maar als de schelp opengaat, blijkt binnenin een vreemd wezentje te leven met rode donsveertjes. Een mosselvogel, die onvoorstelbaar snel groeit.

Samen met Sjoerd, die ze leert kennen op de camping, probeert Riska voor de mosselvogel te zorgen en hem uit handen van volwassenen met kwade bedoelingen te houden. Goed geschreven, gevoelig verhaal over een verlegen meisje dat door een bijzonder, kwetsbaar diertje voorzichtig uit haar schulp kruipt”.

Lees ook: