Koningsdag 2017 van start op Kerkplein in Rouveen

Foto: Harm Brand

Enigszins fris maar onder een stralende zon ging om 9 uur vanmorgen de Koningsdag in Rouveen van start. De burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging Rouveen hielden een toespraak, er werd gevlagd en gezongen onder begeleiding van het ‘eigen’ fanfarekorps.

De burgemeester moet er niet aan denken te verhuizen naar een ander land. Je zou maar in Frankrijk wonen, of in Amerika of in Duitsland met een president. Hij feliciteerde ons staatshoofd Koning Willem-Alexander met zijn 50e verjaardag.

Decorandus Klaas Troost uit Rouveen werd daarna ook even in het zonnetje gezet. Hij kreeg gisteren een lintje en is daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau. `U kunt heel trots zijn op uw dorp, er wordt heel veel vrijwilligerswerk gedaan`.

`Hoera voor de Koning, applaus voor de heer Troost en alle vrijwilligers`. Na het hijsen van de vlag werden twee coupletten van het volkslied gezongen. De woordvoerder van de Oranjevereniging neem vervolgens het verdere dagprogramma door:

  • 09.30 uur: kinderactiviteiten in het dorpspark bij de Schipgravenweg
  • 09.30 uur: Kindercircus in het dorpspark bij de Schipgravenweg, voorstelling voor de kinderen van de peuterspeelzaal tot en met groep 4 van de Triangel, de Levensboom en speciaal onderwijs.
  • 11.00 uur: Kindercircus in het dorpspark bij de Schipgravenweg, voorstelling voor de groepen 5 tot en met 8 van de Triangel, de Levensboom en speciaal onderwijs.
  • 13.30 uur: Autorodeo, Schipgravenweg
  • 16.30 uur: Liveband ‘De Wethouders’ en Banjo met DJ, feesttent Schipgravenweg
  • 19.30 uur: Oranjeconcert, De Levensbron, Esdoornlaan 3, Rouveen
  • 21.00 uur: Drive Inn Banjo met DJ Benn, feesttent Schipgravenweg

Lees ook: