Hanengekraai bij show Staphorster Kleindierteelt Vereniging

Vanavond en morgen is een deel van de sporthal ingericht voor de kleindiertentoonstelling van de SKV. De club heet voluit ‘Staphorster Kleindierteelt Vereniging’, wethouder Krale had het speciaal opgezocht en genoteerd.

Wethouder Krale was aanwezig om bekers uit te reiken aan de prijswinnaars. Voor de diverse diersoorten waren er verschillende prijzen. Knaagdieren als konijnen en cavia, gevogelte zoals sierduiven, kippen en ook hanen die van tijd tot tijd van hun aanwezigheid blijk gaven.

De wethouder roemde de samenhorigheid binnen de club en zag het houden en fokken van kippen, konijnen, cavia’s en duiven als een echte sport. Een mooie hobby om elkaar te ontmoeten zonder verschil in rang en stand, aldus de wethouder.

Klaas Timmerman had een `Uitzonderlijk` mooi konijn met een score van (U) 98. Hoger kom je niet aldus diverse aanwezige deskundigen. Samen met zijn vrouw nam hij een beker in ontvangst. Er waren opvallend veel jongeren onder de prijswinnaars.

In een hoek, afgeschermd met strobalen werden zachtgele kuikentjes gekoesterd door een infrarode lamp. Van tijd tot tijd nemen diverse kinderen even een kuikentje mee naar de rand. Sommigen belanden voor eventjes in een nestje van stro.

Zaterdagmiddag 12 november 2016 tot vier uur ’s middags zijn de dieren nog te bekijken. Diverse verenigingsleden doen ook mee aan shows in de buurt, Havelte, Zuidwolde en natuurlijk aan de grote Noord-show in Assen van de landelijke organisatie.

Lees ook: