Ds. H. J. van Marle neemt beroep naar Staphorst aan

Foto: Harm Brand

Dominee H. J. van Marle heeft het beroep naar de Hersteld Hervormde Gemeente van Staphorst aangenomen. Hij is 36 jaar oud, was kandidaat per 29 oktober 2011. Sinds 28 maart 2012 dient hij zijn eerste gemeente(n).

De huidige standplaats van de predikant is tweeërlei. Hij dient de gemeente Emst-Epe e.o. (+ Oene, Nijbroek, Vaassen), deze vergadert in een kerkzaal in het gebouw van de Koninklijke Harmonie. En tevens de aanpalende gemeente Wezep-Wapenveld, deze vergadert in de Bethelkerk.

Sinds het vertrek van dominee B. Reinders was de gemeente in Staphorst vacant. Het uitgebrachte beroep op ds. Van Marle was het vierde op rij. Eerder werden ds. A. Vlietstra uit Katwijk aan Zee (oktober 2015), ds. D. Zoet uit Ouddorp (januari 2016) en ds. IJ. R. Bijl uit Wouterswoude (april 2016) beroepen.

Ds. Van Marle kent hier de streek, is opgegroeid in het naburige Hasselt. Hij is vroeger onderwijzer geweest op enkele basisscholen in Staphorst. De gemeente Staphorst komt bijeen in de Dorpskerk in het centrum van het dorp. Recht tegenover staat de monumentale ambtswoning uit 1909.

Op  de HHJO Jongerendag 16- op 19 maart 2016 gaf dominee van Marle een lezing. Deze vond plaats in het Hoornbeek College te Amersfoort. Samen met jongeren stonden ze stil bij het thema ‘Wonder van genade’ over Saulus op weg naar Damascus. Onderstaand een videoverslag:

Lees ook: