Versierde fietsen, getoeter en high-fives op de Alexander

Vanmorgen was het in Staphorst-Noord een drukte van jewelste. Gerammel van blikken, hoorngeschal, kunstig versierde fietsen. De groepen acht van de meeste scholen in Staphorst hebben vandaag de laatste schooldag.

Het is woensdag, dus sowieso maar een halve dag naar school. Geleerd wordt er niet meer, het officiële afscheid was gisteravond al. Na een rondgang door de hele wijk Staphorst-Noord en de Gemeenteweg tussen De Hoek en het spoor, tussendoor al even langs de school. Vervolgens vele rondjes fietsen op het schoolplein, gadegeslagen door de blijvende leerlingen.

Ook het personeel, diverse vaders en vele moeders en verdere belangstellenden waren massaal toegestroomd. De directeur van de school Jan Kuijers stond aan het hoofd van een rijtje kinderen midden op het schoolplein high-fives uit te delen. Na de fietsers richting de stalling te hebben gedirigeerd, was het tijd voor een groepsfoto onder het logo aan schoolmuur.

Dr. Maarten Lutherschool in Punthorst heeft sinds gisteren ook een nieuw logo aan de gevel, net op tijd voor het afscheid van groep 8.

Lees ook: