Opening educatieve kinderroute in vernieuwd museum

Dinsdagmiddag 3 mei is het museum  voor iedereen vrij toegankelijk van 14.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 14.00 uur kan je de speurtocht doen, schommelen, hinkelen enzovoorts. Help je vader/moeder of opa/oma de vakantie door…

Vanaf 3 mei 2016 zijn er in het vernieuwde museum een aantal nieuwe activiteiten voor kinderen, die de de “educatieve kinderroute” genoemd wordt. Deze route is bedoeld om meer kinderen met een aantal activiteiten op een speelse en educatieve manier te laten kennismaken met het museum en met de Staphorster cultuur en tradities.

Oud Hollandse spelen in de kinderruimte, een speurtocht maar ook de schommel en een hinkelbaan, zijn hier voorbeelden van. Maar ook een touchscreen met een aantal spelletjes, afgestemd op Staphorst. Een mooie aanvulling op wat (groot)ouders kunnen vertellen over de manier waarop zij “vroeger” speelden.

Een dagje uit met de (klein)kinderen?  Dat kan in het Museum Staphorst.

In het museum zelf is ook nog een “speulhuussie”  te zien, de eenvoudige manier waarop je in de vijftig/zestiger jaren met weinig middelen een eigen speelhoekje creëerde. En terwijl de kinderen gezellig met de spelletjes bezig zijn, is het voor de volwassenen een mooie gelegenheid om zelf het museum te ontdekken met de nieuwe exposities.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen