Kamelen in centrum van Staphorst op kerkelijke marktdag

Foto: Dirk Kok

Zaterdagmorgen op de marktdag van de HHK werd er uitgezien naar de kamelen. Ze arriveerden rond half elf. Vele kinderen en enkele volwassenen maakten rondritje op één van de twee kamelen (video).

De kamelen kregen na elk uur lopen een half uur rust. Kamelen, en andere grote huisdieren, kunnen heel goed samenwerken met de mens. Hun geaardheid verschilt niet veel met die van een paard. De verzorging is ook vergelijkbaar met die van paarden. In sommige dingen is de kameel zelfs gemakkelijker.

De kameel kan met zijn dikke wintervacht tegen temperaturen tot wel min veertig graden Celsius! In hun oorspronkelijke leefgebied (Mongolië) komen deze temperaturen zeer vaak voor. Ze worden ook wel ‘schepen van de woestijn’ genoemd. Het waren de lastdieren van de handelskaravanen in het oude Oosten.3

Er was een dagvullend programma voor jong en oud. Georganiseerd door oudere jongeren van kerkelijke jeugdvereniging ‘Wees Getrouw’. Kinderen konden meerijden in een 4×4 Jeep of pick-up, een poosje graven met een minikraantje, naar hartelust springen op het springkussen. Ook binnen waren er ook activiteiten voor kinderen.

Lees ook: