Eikelinzameling wegens omstandigheden nu op 31 oktober

De inzameling in het jaar 2013
De inzameling in het jaar 2013
Foto: Rensje Vos

Update: De eikelinzameling is wegens droevige familieomstandigheden verzet naar D.V. zaterdagmiddag 31 oktober van 12.00 uur tot 16:00 uur. De kinderen uit de gemeente Staphorst kunnen hun geraapte eikels ook dit jaar weer inleveren.

De inzamellocatie is evenals eerdere jaren aan het Geerligsland nummer 2. Let op! Het Geerligsland is die middag een éénrichtingsweg. De aanvoerroute naar het inleveradres aan het Geerligsland is uit de richting van de Olde Dijk, dus niet inrijden vanaf de Oude Rijksweg.

De Hollandse eikels moeten droog, schoon en zonder doppen aangeleverd worden. Dus geen Amerikaanse eikels! De verpakking moet luchtig zijn (dus geen dichte plastic zakken) De eikels worden gecontroleerd en direct in kratten gedaan. Er wordt 20 eurocent per kilo betaald, afgerond op 5 kilogram. Iedere leverantie wordt beloond met een attentie.

Voor nadere inlichtingen of informatie K. Slager, mail: [email protected] of tel. 0522-461427 of 06-29147509. Vorig jaar waren er minder eikels gegroeid, en dus kon er ook minder geraapt worden. Enkele beelden van deze inzameling in 2014:

2014 was een minder goed mastjaar dan 2013. In 2013 was er een overvloed. In totaal werd er toen 30.000 kilogram ingezameld. Hieronder enkele beelden van de overweldigende hoeveelheid:

Een mooie tijdsbesteding van de herfstvakantie, bezig zijn in de buitenlucht. Beter en gezonder dan altijd binnen zitten achter de computer. We zijn benieuwd hoeveel ton er dit jaar ingezameld kan worden.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen