Dorcas Voedselactie op allerlaatste moment in nieuwe vorm

Foto: Dorcas

De Dorcas Voedselactie krijgt op het allerlaatste moment een andere wending. Vanwege het toenemende aantal besmettingen en de aangekondigde maatregelen tijdens de persconferentie van 2 november 2021 moest Dorcas besluiten dat de actie in supermarkten niet mogelijk is. In het hele land gaan vrijwilligers nu op zoek naar nieuwe manieren van actie voeren.

De nood in Oost-Europa is groot. Vooral ouderen leven in grote eenzaamheid en armoede. ‘Corona heeft de rijke mensen rijker gemaakt en de arme mensen nog armer’, aldus Dorcas. Dorcas roept op om een digitale donatie te doen. Van de opbrengsten koopt Dorcas lokaal voedsel in en brengt het zo snel mogelijk bij de mensen die het hard nodig hebben. Daarnaast wordt het besteed aan programma’s die bijdragen aan blijvende verandering zodat de hulp van Dorcas in de toekomst niet meer nodig is.

Rondkomen van 45 euro per maand waar je alles van moet betalen. Ook je medicijnen en je eten. Het is voor veel ouderen in Oost-Europa aan de orde van de dag. Daarom brengt Dorcas hen een voedselpakket. Dat is belangrijk, vooral in de koude wintermaanden als er geen groente verbouwd kan worden. Het pakket is gevuld met houdbare, voedzame producten zoals macaroni en rijst. Daarnaast kunnen ook verse producten toegevoegd worden. Dit omdat de producten in de landen zelf worden ingekocht. Lees meer…

Lees ook: Dorcas werkgroep geeft presentatie in feesttent Rouveen