Verkeersbesluiten ivm herinrichting deel Gemeenteweg en Industrieweg

Foto: Harm Brand

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst heeft besloten tot het nemen van vijf verkeersbesluiten voor een deel van de Gemeenteweg en Industrieweg, te weten:

  • het instellen van een snelheidslimiet van 30 km/uur voor de Industrieweg vanaf de Gemeenteweg over een lengte van ca. 500 meter (overgang asfalt/klinkers). De 30 km/uur zone wordt aangegeven door de verkeersborden A0130zb en A0230ze.
  • het instellen van een parkeerverbod aan de zuidzijde van de Gemeenteweg tussen de Ebbinge Wubbenlaan en Westerparallelweg. Het parkeerverbod wordt aangegeven door de verkeersborden E01.

Zone A0130zb Zone A0230ze parkeerbord-e01

  •   het stopverbod op de kruising Industrieweg – Gemeenteweg op te heffen en te wijzigingen in een voorrangskruising. Hiertoe zal de doorgetrokken streep en het verkeersbord B07 worden verwijderd en haaientanden en verkeersbord B04, B05 en B06 worden geplaatst.
  •   het opheffen van de status voorrangsweg voor het gedeelte van de Gemeenteweg tussen de rotonde tot de kruising met de Westerparallelweg door het verwijderen van de verkeersborden B01en B02.
  •   de voorrang te regelen op de kruising Gemeenteweg – Meestersweg door plaatsing van verkeersborden B04, B05 en B06.

verkeersbordb04voorrangsweglinks verkeersbordb05voorrangrechts verkeersbordb06voorrangverlenen

In 2008 is al een verkeersbesluit genomen voor het instellen van een maximum snelheidslimiet van 30 km/uur voor de Gemeenteweg gedeelte Boslaan – Parallelweg. De gemeente is op grond van artikel 26 van het BABW (Besluit
administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) verplicht de verkeersbesluiten elektronisch bekend te laten maken via de (digitale) Staatscourant. Bezwaren kunt u indienen volgens de beschrijving in de bezwaarclausule die onderaan het verkeersbesluit staat. Het verkeersbesluit ligt ook in het gemeentehuis ter inzage bij de publieksbalie fysieke leefomgeving, gedurende de termijn van 6 weken na de dag van openbare kennisgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen