Kijkje in zwembad de Broene `eugte na metamorfose

Zwembad de Broene ‘eugte in Staphorst is zaterdag weer open gegaan na een grote verbouwing die de hele zomervakantie duurde. Buiten is alles nog niet helemaal klaar wat betreft afwerking en straatwerk. Dat zal de komende weken afgewerkt worden.

Een complete gedaantewisseling. Vanuit de ruime entreehal met veel glas zijn beide baden goed te overzien. Door het glas komt er veel meer daglicht het hele gebouw binnen. De zwemmers zelf zijn van buitenaf overigens niet te zien.

Het zwembad is zeer duurzaam en voldoet aan de modernste eisen. Op het nieuwe dak liggen zonnepanelen, binnen is Led-verlichting aangebracht. Twee nieuwe ruime omkleedkamers voor mindervaliden (daarvoor zitten nu nog houten nooddeuren).

Aan de voor- en achterzijde van het wedstrijdbad van 28 graden Celsius is meer tegeloppervlak gekomen voor het opstellen van personen en attributen. Hetzelfde aan de halkant van het kleinere en ondiepere recreatie- en beginnerslesbad van 30 graden.

Vandaag gaan alle zwemlessen en aqua-sporten weer van start. Het volledig gerenoveerde en verbouwde zwembad is binnen technisch gereed en ook schoon. Zodoende konden zaterdag de eerste zwemmers al ontvangen worden. Meteen een gelegenheid om kleine verbeterpuntjes te ontdekken.

Het personeel popelde om weer aan de slag te gaan. Tijdelijk konden ze voor zwemlessen gebruikmaken van zwembad De Kragge in Zwartsluis. Dat is goed bevallen, de contacten met de toezichthouder van de gemeente Zwartewaterland waren erg goed.

De kosten voor deze verbouwing bedragen één miljoen euro en is uitgevoerd door Bouwbedrijf De Witte. De voorlaatste grote verbouwing was twintig jaar geleden in 1997. De oorspronkelijke accomodatie is begin jaren tachtig nieuw gebouwd. Het buitenbad is ongeveer 6 jaar geleden dichtgegaan.

Lees ook: